افزایش صادرات نفت عراق به آمریکا در ماه می

صادرات نفت خام عراق به ایالات متحده در ماه مه از ۵ میلیون بشکه فراتر رفت، که بالاترین حجم ماهانه صادرات عراق به پالایشگاه‌های آمریکایی در سال جاری محسوب می‌شود. به گزارش «Iraqi News»، این افزایش نشان‌دهنده‌ی تداوم تقاضای آمریکا برای نفت‌های سنگین‌تر خاورمیانه‌ای است؛ به‌طوری‌که نفت خام عراق در ماه گذشته به‌طور میانگین بین ۱۶۰ تا ۱۹۰ هزار بشکه در روز صادر شده است.

در حالی که اوپک‌پلاس به کاهش داوطلبانه تولید ادامه می‌دهد و رشد نفت شیل آمریکا روند کندتری به خود گرفته، عراق جایگاه خود را در میان پنج صادرکننده بزرگ نفت خام به ایالات متحده تثبیت کرده است. بر اساس تازه‌ترین گزارش ماهانه دبیرخانه اوپک مستقر در وین (MOMR)، عراق تولید نفت خود را به میزان ۵۰ هزار بشکه در روز کاهش داده و میانگین تولید روزانه خود را به ۳.۹۳ میلیون بشکه رسانده است، که کمتر از هدف تعیین‌شده ۴.۰۴۹ میلیون بشکه در روز است. این کاهش برای جبران تولید مازاد قبلی صورت گرفته، زیرا عراق یکی از تولیدکنندگان بیش‌ازحد، همراه با قزاقستان و روسیه (اعضای غیراوپک در پیمان اوپک‌پلاس)، بوده است.

افزایش صادرات نفت همچنین منبع حیاتی درآمدی برای بغداد فراهم کرده، زیرا فروش نفت خام حدود ۹۰ درصد از درآمد دولت عراق را تشکیل می‌دهد. قیمت‌های حمایتی اخیر در نزدیکی ۸۰ دلار برای هر بشکه نیز باعث تقویت درآمدهای ماهانه عراق شده و به تأمین مالی پرداخت حقوق کارکنان بخش عمومی و پروژه‌های زیرساختی کمک کرده است.

با این حال، این دستاوردهای صادراتی در سایه‌ی خطرات فزاینده‌ی ژئوپولیتیکی به دست آمده‌اند، چرا که درگیری میان اسرائیل و ایران تهدیدی برای بی‌ثباتی منطقه‌ای به‌شمار می‌رود. اگرچه عراق رسماً اعلام بی‌طرفی کرده است، اما نزدیکی جغرافیایی و سیاسی این کشور به تهران، آن را در برابر پیامدهای احتمالی بسیار آسیب‌پذیر می‌سازد. در هفته‌های اخیر، بغداد در واکنش به حملات هوایی اسرائیل به خاک ایران به‌طور موقت حریم هوایی خود را بست، که این تصمیم نگرانی‌ها از گسترش تنش در منطقه را برجسته می‌سازد.