برنامه چشمانداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی، که هدف آن ساخت شهرها و استراحتگاههای آیندهنگر است، به دلیل کاهش قیمت نفت با چالشهایی مواجه شده است. این پادشاهی به عنوان بزرگترین صادرکننده نفت خام جهان، با قیمتهای نفتی روبرو است که حدود ۲۰ دلار در هر بشکه پایینتر از قیمت تعادلی مالی آن قرار دارد. این شکاف باعث شده است که کشور برای تأمین مالی پروژههای بلندپروازانه خود بیشتر از بازارهای بدهی وام بگیرد.
به عنوان بخشی از استراتژی جدید اوپک پلاس، عربستان سعودی از اول آوریل بخشی از کاهش تولید خود را کاهش داده و عرضه را با افزایش ۱۳۸,۰۰۰ بشکه در روز افزایش میدهد. با این حال، افزایش تولید اوپک پلاس میتواند فشار نزولی بر قیمتهای نفت وارد کند که اخیراً در محدوده پایین ۷۰ دلار در هر بشکه باقی ماندهاند، که به طور قابل توجهی پایینتر از قیمت ۹۱ دلار برآورد شده توسط صندوق بینالمللی پول برای تعادل بودجه پادشاهی است.
با وجود عدم اطمینانهای مربوط به تجارت جهانی، شرایط اقتصادی و رشد تقاضای نفت، عربستان سعودی ممکن است با دورهای طولانی از قیمتهای پایین نفت روبرو شود که آن را مجبور به قرض گرفتن بیشتر برای برآوردن نیازهای مالی خود میکند. این کشور ممکن است مجبور شود بدهی عمومی خود را افزایش دهد تا هزینههای مربوط به پروژههای عظیم و برنامههای چشمانداز ۲۰۳۰ خود را پوشش دهد، و یا برخی از این هزینهها را به تأخیر انداخته یا کاهش دهد.
علاوه بر این، منبع اصلی درآمد عربستان سعودی، غول نفتی آرامکو، اخیراً سود سهام خود را کاهش داده است که درآمد در دسترس پادشاهی، بزرگترین سهامدار این شرکت، را کاهش میدهد. این کاهش در پرداختهای سود سهام فشار مالی دیگری به کشور وارد میکند، در حالی که عربستان سعودی سعی دارد برنامههای رشد و توسعه بلندپروازانه خود را حفظ کند.