از افزایش تولید اوپک تا وام گیری آرامکو

 

ترکیب ضربه دوگانه‌ای از بی‌ثباتی اوپک+ و اظهارات تند دونالد ترامپ درباره چین که «کاملاً توافق خود با آمریکا را نقض کرده»، فشار جدیدی بر قیمت نفت وارد کرد، به‌طوری‌که قیمت نفت برنت ICE کمی زیر ۶۴ دلار در هر بشکه سقوط کرد و نفت WTI نیز در آستانه افت به زیر ۶۰ دلار قرار گرفت. اگر در آخر هفته اوپک+ تصمیمی غافلگیرکننده در جهت افزایش بیش از انتظار تولید بگیرد، احتمال ادامه سقوط قیمت‌ها در هفته اول ژوئن بسیار زیاد است.


اوپک+ قصد دارد بازار نفت را بیشتر شوکه کند

در حالی که بازارهای نفت تقریباً انتظار افزایش ۴۱۱ هزار بشکه‌ای در روز توسط «هشت قدرت بزرگ» اوپک+ در ماه ژوئیه را دارند، عربستان سعودی و روسیه در حال بررسی افزایش بیشتر تولید هستند، تا بخشی از آن به‌عنوان تنبیهی برای کشورهایی مانند قزاقستان که بیش از سهمیه تولید کرده‌اند، باشد.


وام‌گیری آرامکو برای سرمایه‌گذاری بیشتر

شرکت ملی نفت عربستان سعودی، آرامکو (با نماد: TADAWUL:2222) پس از فروش اوراق قرضه به ارزش ۵ میلیارد دلار، اعلام کرد قصد دارد برای اجرای برنامه‌های سرمایه‌گذاری خود به بازارهای مالی مراجعه کند. این شرکت اعلام کرد نسبت بدهی به دارایی آن (۵.۳٪) همچنان کمتر از بسیاری از رقبای صنعتی‌اش است.


تولیدکنندگان نفت ماسه‌ای در آماده‌باش آتش‌سوزی

شرکت‌های نفتی کانادا در استان آلبرتا در حالت آماده‌باش هستند، چرا که آتش‌سوزی‌های جنگلی در استان‌های مانیتوبا و ساسکاچوان ادامه دارد. شرکت Cenovus کارکنان غیرضروری را از واحد ارتقاء ۱۸۰ هزار بشکه‌ای Foster Creek خارج کرده و برخی تولیدکنندگان کوچک‌تر نیز به‌طور کامل تولید خود را متوقف کرده‌اند.


لیبی ممکن است دوباره به آشوب کشیده شود

دولت بنغازی در لیبی تهدید کرده است که ممکن است دوباره وضعیت «فورس ماژور» را بر میادین نفتی و پایانه‌های صادراتی این کشور اعمال کند. علت این تهدید، حملات مکرر به شرکت ملی نفت لیبی است و دولت شرق‌گرای این کشور قصد دارد دفتر مرکزی شرکت را از طرابلس به شهرهای شرقی منتقل کند.


ایران از احتمال توافق هسته‌ای خبر می‌دهد

مقام‌های بلندپایه ایرانی اعلام کردند در صورت آزادسازی ۶ میلیارد دلار از دارایی‌های بلوکه‌شده و به‌رسمیت شناخته شدن حق ایران برای توسعه برنامه هسته‌ای غیرنظامی، تهران می‌تواند غنی‌سازی را متوقف کند. این اظهارات احتمال دستیابی به توافق جدید با آمریکا را افزایش داده است.


خروج شورون از ونزوئلا

شرکت بزرگ نفتی آمریکا، شورون (NYSE:CVX) قراردادهای تولید و خدمات خود در ونزوئلا را پس از پایان مهلت دوماهه تعیین‌شده توسط دولت ترامپ متوقف کرد. شرکت نفت ملی ونزوئلا، PDVSA، اکنون کنترل بیشتر صادرات نفت سنگین ترش شورون (بین ۲۷۰ تا ۲۸۰ هزار بشکه در روز) را به‌دست گرفته است.


سوریه قرارداد عظیم انرژی با قطر امضا کرد

کشور جنگ‌زده سوریه با شرکت UCC Holding قطر تفاهم‌نامه‌ای برای ساخت تاسیسات تولید برق امضا کرد. این پروژه شامل ساخت چهار نیروگاه گازی چرخه ترکیبی (CCGT) و یک نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۱ گیگاوات است و ارزش آن به ۷ میلیارد دلار می‌رسد.


خروج توتال از میدان کلیدی نیجریه

شرکت فرانسوی TotalEnergies (NYSE:TTE) اعلام کرد سهم ۱۲.۵ درصدی خود در میدان نفتی Bonga در آب‌های نیجریه را به شرکت شل (LON:SHEL) فروخته است. ارزش این معامله ۵۱۰ میلیون دلار اعلام شده که به معنای خروج کامل توتال از یکی از بزرگ‌ترین دارایی‌های نفتی نیجریه است.


قزاقستان دیگر نمی‌تواند وانمود کند

قزاقستان که یکی از بدنام‌ترین تولیدکنندگان مازاد در اوپک+ است، اعلام کرده که نمی‌تواند شرکت‌های نفتی غربی را مجبور به کاهش تولید کند و حتی قصد دارد تولید خود را از سطح گزارش‌شده توسط اوپک یعنی ۱.۸۲۳ میلیون بشکه در روز، حدود ۴۰۰ هزار بشکه بیشتر کند.


گلنکور زمینه‌ساز ادغام بزرگ می‌شود

شرکت عظیم معدنی گلنکور (LON:GLEN) با انتقال ۲۲ میلیارد دلار از دارایی‌های خارجی به زیرمجموعه استرالیایی خود، زمینه را برای ادغام احتمالی با شرکت معدنی Rio Tinto (NYSE:RIO) فراهم می‌کند. این اقدام پس از برکناری مدیرعامل ریو تینتو، یاکوب استاوس‌هولم صورت گرفته است.


نرم‌تر شدن موضع پکن در صادرات عناصر نادر

وزارت خارجه چین اعلام کرد قصد دارد در رابطه با کنترل‌های صادرات عناصر نادر (که در آوریل اعمال شد) با تولیدکنندگان خودرو و نیمه‌رسانا در اروپا و هند همکاری کند. این نشان‌دهنده نرم‌تر شدن رویکرد چین نسبت به مشتریان غیرآمریکایی است.


اعمال محدودیت بر صادرات اتان به چین توسط دولت ترامپ

وزارت بازرگانی آمریکا به صادرکنندگان داخلی اتان (Enterprise Product Partners و Energy Transfer) اعلام کرد برای هرگونه صادرات به چین نیاز به مجوز دارند. چین حدود ۵۰٪ از کل تجارت جهانی اتان را تشکیل می‌دهد.


رقابت تاجران برای تصاحب پالایشگاه ایتالیایی

شرکت بازرگانی Gunvor و شرکت ملی نفت جمهوری آذربایجان (SOCAR) در رقابتی جدی برای خرید پالایشگاه IP ایتالیا قرار گرفته‌اند. انتظار می‌رود پیشنهادات نهایی تا پایان ماه مه ارائه شوند. مالک فعلی، خانواده پرتی، به دنبال ارزش‌گذاری حدود ۳.۵ میلیارد دلار است.